• Tel: 089 71 22 10
  • Academie Lanaken Bilzen Zutendaal
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Korte omschrijving instrument

 De meeste mensen kennen alleen de sopraanblokfluit, maar dit instrument komt uit een hele blokfluitfamilie! Je gaat zeker ook kennismaken met de alt-, tenor- en basblokfluit. Door zijn verschillende formaten kan er op elke leeftijd met blokfluit begonnen worden. Voor het bespelen hoef je eigenlijk maar uit te ademen zonder iets speciaals met je lippen te doen. Je tong heeft een belangrijke rol, daar vertel je je muzikale verhaal mee.

Je gaat allerlei muziek spelen, van middeleeuwen, renaissance en barok tot en met Ierse volksmuziek, jazz, pop en hedendaagse muziek. In de methodes die ik gebruik is ook aandacht voor improvisatie. Plezier in muziek maken en muziekbeleving staat altijd voorop!

 

 

Kopen/huren

 Als je nog een blokfluit thuis hebt liggen, kijken we of je hiermee kunt starten.

Het is zeker geen enkel probleem om zonder instrument naar de eerste les te komen!

We bekijken dan de mogelijkheden en wensen en beslissen samen welk instrument het beste aangeschaft kan worden.

Als je gaat starten met de sopraanblokfluit, is koop de enige optie; de prijs varieert van rond de 60 Euro voor een beginnersfluit tot honderden Euro’s voor de gevorderde speler.

Er is een alt en een tenor beschikbaar voor huur.

 

 

Wat heb je nodig in de les?

 Een blokfluit (en als je er geen hebt, geeft dat dus niet).

Een wisser met een doekje.

Een potlood, schrift en pen. O ja, en een gum!

 We besteden de eerste lessen aan ontspanning, houding en verkenning van het instrument. Je hoeft dus niet meteen al een boek te hebben, tenzij je al blokfluit gespeeld hebt, dan mag je graag laten horen of zien (opschrijven mag ook) wat je zoal gedaan hebt.