• Tel: 089 71 22 10
  • Academie Lanaken Bilzen Zutendaal

Jong Talent in de kijker

Jong Talent in de kijker

In het verleden haalden vele getalenteerde  jongeren finaleplaatsen en werden laureaat van nationale jongerenwedstrijden: Vlamo, Belfius Classics, …  Deze laatste wedstrijd wordt niet meer georganiseerd sinds 2015. Ook haalden 2 zangleerlingen uit de pop/jazzstudierichting de battles voor The Voice van Vlaanderen en de Voice van Nederland kids.

 

Recente “prijzen”:

 

 

-     Zimra, leerling harp van Sonja Tavormina behaalde een eervolle vermelding in De Muziekwedstrijd met het volgende filmpje:
http://demuziekwedstrijd.nl/filmpje/?id=1694&edition=2
Afgelopen zondag heeft ze ook goed gespeeld op de Vlamo. Ze behaalde 86% en mag door naar de nationale finale in Leuven.

 

 

-     Thibaud Maesen, leerling cello in de klas van Bert Maesen ontving op 26 april de André Rieuprijs

 

 

-     3 finalisten Vlamo + 1 finale Jonge lichting

            * Thibault Beerts, leerling koper in de klas van Wilfried Theunissen, behaalde er een 2de

               prijs met grote onderscheiding

 

            * Mathy Hoessels, leerling slagwerk in de klas van Ken Theunissen, behaalde een 1ste prijs

               met grootste onderscheiding

 

            * Mathijs Everts, leerling slagwerk in de klas van Wim Slangen, behaalde eveneens een

               1ste prijs met grootste onderscheiding.

           

            * Sarah Pepels, leerling piano in de klas van Linda Berger slaagde erin om zich met haar

               band “Portland” te plaatsen voor de finale van “Humo’s Rockrally” in de Ancienne

               Belgique te Brussel. Er werden slechts 10 Belgische bands weerhouden voor de finale.

 

-       Mathijs Everts, leerling slagwerk in de klas van Wim Slangen, wordt 1ste laureaat van de “Antwerp percussion”. De Antwerp Percussion Competition is een nieuwe wedstrijd voor jonge slagwerkers van 11 tot en met 19 jaar. Onder impuls van Carlo Willems en Koen Wilmaers, beiden docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, heeft een groep studenten de koppen bij elkaar gestoken om jonge, talentvolle slagwerkstudenten een podiumkans te geven. De wedstrijd vond plaats op 27 en 28 augustus in het conservatorium te Antwerpen met eerst de voorrondes en een dag later de finale. Er waren twee categorieën: categorie A (11-15 jaar) en categorie B (16-19 jaar). Mathijs trad aan in categorie A en bracht een repertoire voor marimba, drums, en pauken. Wat deze wedstrijd zo uitzonderlijk maakte was het hoge niveau bij de deelnemers en de jury. De jury bestond namelijk uit 6 vooraanstaande professionele slagwerkers uit België en Nederland. Dit bezorgde Mathijs in de eerste plaats een onschatbare bron van feedback over zijn prestaties. Anderzijds heeft Mathijs door zijn schitterende prestatie de wedstrijd in zijn afdeling gewonnen met 94 %.

 

-       Lars Deridder, Nora Blomert, Anna Flynn en Astrid Maes, theaterleerlingen in de klas van Marco Lenaerts winnen op zaterdag 5 november 2016 de 1ste prijs/“wisseltrofee” van “Maastricht spreekt”. Doel was om jongeren die op één of andere manier met toneel of verteltheater bezig zijn een dag een podium te bieden waarop ze hun performances mogen tonen. Daarnaast werden de jongeren ondergedompeld in 3  masterclasses. Ze verdiepten zich in de theater en toneel in de masterclasses en toonden hun kunnen op het prachtige podium van de Bonbonière in Maastricht. Hun performances werden beoordeeld door een professionele jury. Sterk contact met het publiek, volle stem, goede

            verstaanbaarheid...waren maar enkele complimenten van de jury.

 

-       Thibaud Maesen, leerling cello in de klas van Bert Maesen werd met zijn vertaling van “Cantilène” van de Belgische componist August De Boeck genomineerd voor de KLARA top 100.